Rybí cibulačka
Suroviny
- 150 g Celer bulvový
- 150 g Mrkev kořen
- 200 g Fenykl sladký - hlíza
- 150 g Petržel kořen
- 500 g Rybí hlavy
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Pepř černý celý
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 2 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 4 ks Nové koření celé
- 1 ks Jalovec
- 5 ks Cibule červená
- 1 l Voda pitná
- 0.5 l Víno burgundské
- 0.5 dl Víno bílé
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1.5 polévková lžíce Sůl
- 0.5 polévková lžíce Sůl
- 0.5 polévková lžíce Bazalka
- 0.5 polévková lžíce Oregano čerstvé
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
- 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
- 2 polévková lžíce Račí pasta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 624 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 116 g
- Sodík 1506 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 90 mg
- Draslík 827.6 mg
- Vláknina 18591.7 mg
- Vitamín A 18591.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 60.4 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou červenou cibuli pokrájíme na tenká kolečka a v hrnci na rozpáleném olivovém oleji a másle cibuli osmahneme dorůžova.
-
2
Přimícháme 1 lžičku sladké papriky, 2 lžíce račí pasty, dobře promícháme a zalijeme 1/2 litrem rybího bujonu a 1/2 litrem burgundského bílého vína a při mírné teplotě vaříme 5 minut.
-
3
Polévku dochutíme solí, mletým chilli, pepřem a každou porci posypeme omytou, drobně pokrájenou petrželkou kudrnkou.
-
4
Rybí vývar s fenyklem [29924]:
-
5
Kořenovou zeleninu: Mrkev celer, petržel a fenykl očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Oloupanou cibuli pokrájíme.
-
6
Dobře omyjeme rybí hlavy a odřezky z různých druhů ryb (pokud máme).
-
7
V hrnci si rozehřejeme máslo s olejem a rybí odřezky se zeleninou podusíme, přidáme sladkou a pálivou papriku, promícháme, pak přilijeme 0,5 dl bílého vína a 1 litr vody, přidáme jalovec, bobkový list, sůl, celý pepř, nové koření, omyté lístky oregana s bazalkou a vaříme při mírné teplotě 40 minut. Polévka musí jen probublávat, aby nebyla kalná.
-
8
Uvařený vývar scedíme a podáváme s omytou, drobně pokrájenou petrželkou.