Mexická pikantní kukuřice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 92 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 8 g
- Sodík 62 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 68.5 mg
- Vláknina 1173.3 mg
- Vitamín A 1173.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si chilli papričky. Rozehřejeme troubu na 160 °C. Papričky necháme na plechu asi 4-5 minut opražit, vyndáme a necháme zchladnout. Potom je rozkrojíme, zbavíme semen a nakrájíme najemno.
-
2
Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky. Větší stroužek česneku nebo 2 malé prolisujeme a přidáme k cibuli. Obojí krátce osmahneme na rozehřátém másle v hrnci. Ihned přidáme rozsekané chilli papričky a cca 125 ml vody. Oheň ztlumíme a směs povaříme na mírném ohni, dokud chilli papričky nezměknou, tedy asi 20-25 minut. Směs necháme trochu zchladnout a rozmixujeme ponorným mixérem, dochutíme solí a pepřem a pro pikantnost ještě i mletým chilli kořením.
-
3
Kukuřičné klasy zbavíme listů, očistíme od vláken a opečeme je na grilu ze všech stran. Až získají světle žlutou barvu a jsou hotové sejmeme je z grilu.
-
4
Kukuřici vložíme na talíře, lehce osolíme, poprášíme mletým chilli kořením a zakápneme šťávou z limetky. Na talíř přidáme pálivou omáčku a podáváme, dokud jsou kukuřice horké.