Vepřové medailonky se smržovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 506 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 34 g
- Sodík 510 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 135.2 mg
- Draslík 970.4 mg
- Vláknina 3189.1 mg
- Vitamín A 3189.1 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smrže necháme namáčet přes noc ve vodě. Poté je slijeme a výluh scedíme.
-
2
Vepřovou panenku nakrájíme na medailonky, ochutíme solí, pepřem a obalíme v mouce. V pánvi rozpálíme máslo a maso z obou stran orestujeme. Přidáme na plátky nakrájené smrže, zakryjeme a asi 20 minut podusíme, dokud není maso hotové. Poté vyjmeme a uchováváme horké.
-
3
Do pánve přilijeme polovinu výluhu ze smržů, přimícháme zakysanou smetanu a sherry a do mírného zhoustnutí provaříme. Ochutíme solí a pepřem.
-
4
Kerblík omyjeme, lístky nasekáme. Medailonky přelijeme omáčkou, posypeme kerblíkem a podáváme.