Pečený mník

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Anglická slanina
  • 120 g Cibule
  • 2000 g Mník
  • 50 ml Olej olivový
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 6 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 427 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 472 mg
  • Bílkoviny 66 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 205.7 mg
  • Draslík 1414.5 mg
  • Vláknina 943 mg
  • Vitamín A 943 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu omyjeme, prošpikujeme česnekem a obložíme slaninou. Svážeme nití a přendáme do zapékací nádoby. Osolíme a opepříme, posypeme tymiánem, zakápneme olejem a posypeme nakrájenou cibulí.

  • 2

    Pečeme 40 minut při 220 °C.

  • 3

    Před servírováním odstraníme nit.

Komentáře k receptu