Hlemýždi na bylinkovém másle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 621 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 57 g
- Sodík 202 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 144 mg
- Draslík 543 mg
- Vláknina 660 mg
- Vitamín A 660 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 69.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bylinky a česnek jemně nasekáme, smícháme s máslem, strouhankou a nakrájenou šalotkou. Hlemýždě uvaříme v osolené vodě po dobu 20 minut. Maso vrátíme do vymytých ulit, naplníme bylinkovým máslem a naskládáme do zapékací nádoby.
-
2
Pečeme 25 minut při 150°C.