Hlemýždi na bylinkovém másle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 15 g Petržel - nať
  • 20 g Strouhanka
  • 40 g Šalotka
  • 400 g Hlemýždi
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 621 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 202 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 144 mg
  • Draslík 543 mg
  • Vláknina 660 mg
  • Vitamín A 660 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 69.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bylinky a česnek jemně nasekáme, smícháme s máslem, strouhankou a nakrájenou šalotkou. Hlemýždě uvaříme v osolené vodě po dobu 20 minut. Maso vrátíme do vymytých ulit, naplníme bylinkovým máslem a naskládáme do zapékací nádoby.

  • 2

    Pečeme 25 minut při 150°C.

Komentáře k receptu