Rejnok v pórkové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Pórek
  • 1000 g Rejnok křídlo
  • 150 ml Víno bílé
  • 40 ml Zakysaná smetana
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Šafrán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 359 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 376 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 145.2 mg
  • Draslík 267.9 mg
  • Vláknina 4580.5 mg
  • Vitamín A 4580.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso zbavíme kůže, pokrájíme na proužky, osolíme a opepříme.

  • 2

    Bílou část pórku pokrájíme na kolečka, osolíme, opepříme, dáme do pánve, okořeníme šafránem.

  • 3

    Podlijeme 150 ml vody, vínem a dusíme 30 minut.

  • 4

    Maso potřeme smetanou a dáme k pórku. Přiklopené dusíme 15 minut.

Komentáře k receptu