Slávky po portugalsku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 4 g Petržel - nať
  • 80 g Šalotka
  • 6 g Tymián čerstvý
  • 150 ml Olej olivový
  • 450 ml Víno bílé
  • 40 ml Protlak rajčatový
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 3 špetka Koriandr čerstvý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 kg Mušle slávky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 900 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 1499 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 140 mg
  • Draslík 1857.9 mg
  • Vláknina 4278.3 mg
  • Vitamín A 4278.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 67.9 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olej rozpálíme a osmažíme na něm na drobné kousky pokrájený česnek, cibuli a šalotku. Přidáme sekanou petržel, víno, rajčatovou šťávu, na plátky pokrájený citron a koření.

  • 2

    Slávky pečlivě omyjeme, dáme do hrnce s 2 l vody a vaříme 20 minut.

  • 3

    Mušle vyjmeme a do vody přilijeme 3 naběračky propasírované omáčky z hrnce.

  • 4

    Omáčku povaříme 10 minut.

  • 5

    Vařené slávky servírujeme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu