Slávky po portugalsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 900 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 49 g
- Sodík 1499 mg
- Bílkoviny 61 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 140 mg
- Draslík 1857.9 mg
- Vláknina 4278.3 mg
- Vitamín A 4278.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 67.9 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Olej rozpálíme a osmažíme na něm na drobné kousky pokrájený česnek, cibuli a šalotku. Přidáme sekanou petržel, víno, rajčatovou šťávu, na plátky pokrájený citron a koření.
-
2
Slávky pečlivě omyjeme, dáme do hrnce s 2 l vody a vaříme 20 minut.
-
3
Mušle vyjmeme a do vody přilijeme 3 naběračky propasírované omáčky z hrnce.
-
4
Omáčku povaříme 10 minut.
-
5
Vařené slávky servírujeme přelité omáčkou.