Treska s kokosem a bazalkou
Suroviny
- 25 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 450 g Treska aljašská
- 180 g Rajčata Cherry
- 300 ml Mléko kokosové
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Kari pasta
- 1 polévková lžíce Omáčka rybí
- 1 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 309 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 21 g
- Sodík 415 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 41.6 mg
- Draslík 761 mg
- Vláknina 1402 mg
- Vitamín A 1402 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté porce tresky nakrájíme na kostky. Do misky vsypeme mouku smíchanou se solí a pepřem a ve směsi rybu obalíme.
-
2
Ve woku rozpálíme olej, vložíme obalené maso a za stálého obracení opékáme 3-4 minuty.
-
3
V misce smícháme prolisovaný česnek, kari pastu, rybí omáčku a kokosové mléko. Nalijeme na maso do woku a přivedeme k varu. Přidáme omytá, rozpůlená rajčata a 5 minut zvolna prohříváme. Nakonec vmícháme natrhané lístky bazalky.
-
4
Pokrm upravíme na nahřáté talíře a podáváme s vařenou jasmínovou rýží.