Rybí filé se zázvorem
Suroviny
- 700 g Filé rybí
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 ks Pórek
- 0.25 ks Zázvor celý
- 4 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
- 3 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 2 polévková lžíce Sherry brandy
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 3 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 311 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 6 g
- Sodík 19 mg
- Bílkoviny 75 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 175.6 mg
- Vláknina 3401 mg
- Vitamín A 3401 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.1 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce smícháme solamyl s mletým zázvorem. Ve směsi obalíme omyté a osušené porce filé nakrájené na kostky.
-
2
Ve woku rozpálíme olej a pánví zakroužíme, aby olej pokryl celý povrch. Přidáme nastrouhaný zázvor, na kolečka nakrájený pórek a za stálého obracení opékáme 1 minutu.
-
3
Potom vmícháme obalené filé a opékáme za častého obracení asi 5 minut dozlatova. Nakonec přidáme zbylé suroviny a vše ještě 4 minuty prohříváme.
-
4
Pokrm upravíme na nahřátou servírovací mísu a ihned podáváme. Můžeme ozdobit nakrájenou pórkovou natí.