Parmice nachová se zázvorem
Suroviny
- 800 g Parmice
- 120 ml Ocet vinný
- 125 ml Omáčka sojová světlá
- 125 ml Vývar rybí
- 1 kávová lžička Zázvor celý
- 3 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Chilli omáčka
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibulka jarní
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Rajčata
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 280 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 8 g
- Sodík 1896 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 98 mg
- Draslík 857.8 mg
- Vláknina 1675.8 mg
- Vitamín A 1675.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.4 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou parmici na povrchu i uvnitř omyjeme a osušíme. Na bocích 3x nařízneme šikmými zářezy a rybu na povrchu i uvnitř potřeme solí a pepřem.
-
2
Parmici položíme na plochou zapékací mísu a posypeme nadrobno nakrájenou jarní cibulkou a nastrouhaným zázvorem. Mísu vložíme na podložku do hrnce s vroucí vodou a pod pokličkou v páře vaříme asi 10 minut.
-
3
V kastrůlku přivedeme k varu vinný ocet, prolisovaný česnek, sójovou omáčku, cukr, chilli omáčku, rybí vývar a na proužky nakrájenou papriku a rajče. Za stálého míchání povaříme do zhoustnutí.
-
4
Parmici upravíme na nahřátý servírovací talíř a přelijeme omáčkou. Můžeme ozdobit dílky rajčete.
-
5
Ihned podáváme.