Krab se zázvorem
Suroviny
- 750 g Krab
- 75 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 0.5 kávová lžička Olej sezamový
- 1 ks Vejce slepičí
- 4 ks Cibulka jarní
- 2 polévková lžíce Sherry brandy
- 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Zázvor celý
- 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 276 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 10 g
- Sodík 836 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 172 mg
- Draslík 749.5 mg
- Vláknina 1102 mg
- Vitamín A 1102 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kraba rozpůlíme, oddělíme klepeta a otevřeme je. Oddělíme nohy, krunýř rozbijeme na kusy. Žábry a žaludek odstraníme, krabí maso vložíme do mísy.
-
2
Smícháme sherry, vejce a solamyl, směs nalijeme na maso v míse a necháme 10-15 minut stát.
-
3
Ve woku rozehřejeme olej, přidáme krabí maso, nadrobno nakrájený zázvor a jarní cibulku. Za stálého obracení vše opékáme 2-3 minuty.
-
4
Přilijeme sójovou omáčku, vodu (nebo čínský vývar), osladíme, promícháme a pod pokličkou povaříme 4 minuty. Zakapeme sezamovým olejem.
-
5
Pokrm upravíme na nahřáté talíře, ozdobíme čerstvým koriandrem a ihned podáváme.