Peperonata

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 500 g Rajčata
  • 180 g Paprika zelená
  • 180 g Paprika červená
  • 50 ml Olej olivový
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 185 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 129 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 574.5 mg
  • Vláknina 8861 mg
  • Vitamín A 8861 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 115 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky omyjeme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na proužky. Rajčata pokrájíme na menší kousky. Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Cibuli s česnekem osmahneme na rozpáleném oleji.

  • 2

    Přidáme papriku, bobkový list a zakryté dusíme 10 minut. Přisypeme rajčata, osolíme a opepříme a dusíme dalších 30 minut.

  • 3

    Podáváme vychlazené.

Komentáře k receptu