Vepřová pečeně se zeleninou
Suroviny
- 60 g Cibule
- 1250 g Vepřová kýta
- 60 g Celer řapíkatý
- 100 g Paprika zelená
- 600 g Paprika červená
- 6 g Škrob jemný kukuřičný gustin
- 50 ml Olej olivový
- 20 ml Hořčice
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Majoránka
- 1 špetka Pepř cayenský
- 2 špetka Paprika mletá sladká
- 2 špetka Saturejka
- 2 špetka Tymián čerstvý
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 860 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 60 g
- Sodík 294 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 209.4 mg
- Draslík 1487.2 mg
- Vláknina 8743.3 mg
- Vitamín A 8743.3 mg
- Vitamín B6 2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 216.1 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek oloupeme a rozetřeme, smícháme se solí, pokrájenou cibulí, pepřem, paprikou, hořčicí, majoránkou, tymiánem, saturejkou a cayenským pepřem. Vzniklou směsí natřeme maso a necháme odležet 70 minut. Papriky oloupeme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na proužky.
-
2
Řapíkatý celer pokrájíme na kousky o velikosti cca 6 cm. Olej rozehřejeme v hrnci, přidáme celer a navrch položíme maso. Posypeme kousky papriky.
-
3
Přiklopené pečeme při 220 °C 90 minut.
-
4
Vypečenou šťávu z masa zahustíme škrobem a servírujeme k masu a zelenině.