Vepřové na citronu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 987 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 68 g
- Sodík 199 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 180 mg
- Draslík 892.3 mg
- Vláknina 10144.8 mg
- Vitamín A 10144.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 79 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso osolíme, opepříme a prošpikujeme rozmarýnem. Zbytek rozmarýnu pokrájíme, smícháme s olejem a vínem a nalijeme do pekáčku. Maso v marinádě obalíme ze všech stran, poté ho dáme na mřížku do pekáče a pečeme 15 minut při 240 °C. Poté teplotu snížíme na 160 °C a pečeme dalších 15 minut.
-
2
Z citronů vymačkáme šťávu, smícháme s cukrem a armaňakem. Směsí poléváme každých 5 minut pečeni. Pečeme celkem 50 minut.
-
3
Těsně před koncem pečení přidáme k masu na plátky pokrájené citrony.