Vepřové na citronu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Vepřová pečeně
  • 100 g Cukr moučkový
  • 10 g Rozmarýn čerstvý
  • 30 ml Olej olivový
  • 150 ml Víno bílé
  • 100 ml Koňak Armaňak
  • 4 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 987 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 68 g
  • Sodík 199 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 180 mg
  • Draslík 892.3 mg
  • Vláknina 10144.8 mg
  • Vitamín A 10144.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 79 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso osolíme, opepříme a prošpikujeme rozmarýnem. Zbytek rozmarýnu pokrájíme, smícháme s olejem a vínem a nalijeme do pekáčku. Maso v marinádě obalíme ze všech stran, poté ho dáme na mřížku do pekáče a pečeme 15 minut při 240 °C. Poté teplotu snížíme na 160 °C a pečeme dalších 15 minut.

  • 2

    Z citronů vymačkáme šťávu, smícháme s cukrem a armaňakem. Směsí poléváme každých 5 minut pečeni. Pečeme celkem 50 minut.

  • 3

    Těsně před koncem pečení přidáme k masu na plátky pokrájené citrony.

Komentáře k receptu