Jelítka ze špenátu a králičího masa
Suroviny
- 40 g Máslo čerstvé
- 100 g Rajčata
- 250 g Slanina vepřová
- 6 g Petržel - nať
- 30 g Strouhanka
- 150 g Vepřová plec
- 250 g Špenát listový čerstvý
- 500 g Králík hřbet
- 1 ks Bránice
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 špetka Skořice mletá
- 1 špetka Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 665 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 51 g
- Sodík 648 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 81.1 mg
- Draslík 668.9 mg
- Vláknina 3953.8 mg
- Vitamín A 3953.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.8 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso a slaninu pokrájíme na malé kousky, smícháme s kořením a strouhankou. Osolíme a opepříme. Maso necháme odpočinout v chladu cca 3 hodiny.
-
2
Špenát propláchneme a necháme 5 minut povařit ve vroucí vodě.
-
3
Bránici propláchneme, rozprostřeme na pracovní plochu, pokrájíme na 8 částí.
-
4
Na každý kousek bránice dáme masovou směs, přidáme špenát, sekanou petržel a pevně zamotáme do tvaru zploštělé koule.
-
5
Máslo rozehřejeme na pánvi a opečeme na něm 15 minut jelítka.