Šunkové závitky s kiwi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 140 g Kiwi
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Šunka dušená
  • 4 g Tymián čerstvý
  • 6 g Škrob jemný kukuřičný gustin
  • 150 ml Víno bílé
  • 150 ml Víno madeira
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 295 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 65 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 37 mg
  • Draslík 202.5 mg
  • Vláknina 3455.8 mg
  • Vitamín A 3455.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli zbavíme slupek, pokrájíme na drobnější kousky a dáme restovat. Zaprášíme moukou a necháme ztmavnout. Poté podlijeme bílým vínem a dobře promícháme. Osolíme, opepříme a vmícháme sekané bylinky.

  • 2

    Povaříme 10 minut.

  • 3

    Omáčku propasírujeme přes sítko, přilijeme madeirské víno a vmícháme škrob. Kiwi oloupeme a rozčtvrtíme.

  • 4

    Šunku srolujeme, naskládáme do zapékací mísy, obložíme kousky kiwi a zalijeme omáčkou. Zakryté alobalem pečeme při 150 °C 15 minut.

  • 5

    Před servírování dobře opepříme.

Komentáře k receptu