Čočka v bešamelu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Čočka jedlá
  • 30 g Tuk
  • 10 g Petržel - nať
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 0.5 ks Bobkový list
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 371 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 77 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 7.1 mg
  • Draslík 810.9 mg
  • Vláknina 49659.6 mg
  • Vitamín A 49659.6 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čočku přebereme a na noc ji namočíme do studené vody. Druhý den ji slijeme, zalijeme studenou vodou a vaříme bez soli doměkka.

  • 2

    Z mouky a tuku připravíme světlou jíšku. Krátce ji zapražíme s jemně nakrájenou cibulí, petrželovou natí a citronovou kůrou. Přilijeme vývar z čočky, přidáme tymián, bobkový list, sůl, pepř, hořčici a ocet.

  • 3

    Nakonec přimícháme uvařenou čočku a vše krátce povaříme.

Komentáře k receptu