Čočka v bešamelu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 371 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 9 g
- Sodík 77 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 7.1 mg
- Draslík 810.9 mg
- Vláknina 49659.6 mg
- Vitamín A 49659.6 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čočku přebereme a na noc ji namočíme do studené vody. Druhý den ji slijeme, zalijeme studenou vodou a vaříme bez soli doměkka.
-
2
Z mouky a tuku připravíme světlou jíšku. Krátce ji zapražíme s jemně nakrájenou cibulí, petrželovou natí a citronovou kůrou. Přilijeme vývar z čočky, přidáme tymián, bobkový list, sůl, pepř, hořčici a ocet.
-
3
Nakonec přimícháme uvařenou čočku a vše krátce povaříme.