Platýs v marinádě escabéche

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Hrozinky
  • 600 g Platýz - filety
  • 30 g Oříšky piniové
  • 240 g Cibule červená
  • 150 ml Víno bílé
  • 40 ml Ocet vinný
  • 40 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Skořice mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 364 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 241 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 72 mg
  • Draslík 654.1 mg
  • Vláknina 4335.7 mg
  • Vitamín A 4335.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z platýse osmahneme na rozpáleném oleji.

  • 2

    Vyjmeme z pánve, osolíme, opepříme a posypeme sekanými piniemi a hrozinkami.

  • 3

    Na oleji v pánvi osmahneme na kolečka pokrájenou cibuli, přidáme bobkové listy. Osolíme, opepříme, podlijeme vínem a octem. Přisypeme skořici. Chvilku podusíme a poté nalijeme na rybu.

  • 4

    Necháme odležet 8 hodin, poté vychlazené podáváme.

Komentáře k receptu