Telecí hruď na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 723 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 155 g
- Sodík 277 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 168.8 mg
- Draslík 664.4 mg
- Vláknina 3876.3 mg
- Vitamín A 3876.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso zbavíme blanek, tužších a tučných částí. Pokrájíme ho na větší kusy.
-
2
Cibuli a mrkev očistíme a pokrájíme na kolečka.
-
3
Maso přendáme na pánev, zalijeme vodou a uvedeme k varu, poté ihned vyjmeme a necháme okapat.
-
4
Máslo rozehřejeme a maso na něm osmažíme po dobu cca 10 minut.
-
5
Maso zaprášíme moukou a chvíli na to zalijeme vínem.
-
6
Přidáme mrkev, cibuli, koření. osolíme a opepříme a přiklopené vaříme 90 minut.
-
7
Servírujeme posypané sekanou petrželí.