Vařená cizrna s chorizem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 180 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 150 g Pórek
  • 150 g Rajčata
  • 6 g Petržel - nať
  • 6 g Tymián čerstvý
  • 20 g Koření arabské
  • 200 g Klobása Chorizo
  • 10 g Koriandr čerstvý
  • 600 g Cizrna
  • 2000 ml Vývar drůbeží
  • 100 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 12 ml Protlak rajčatový
  • 1 ks Bobkový list
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1296 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 1904 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 44 mg
  • Draslík 283.1 mg
  • Vláknina 5788.5 mg
  • Vitamín A 5788.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.6 mg
  • Vitamín E 4.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cizrnu necháme přes noc máčet ve studené vodě. Poté vodu slijeme, dáme do hrnce novou, vše uvedeme k varu. Vaříme 30 minut. Opět slijeme a necháme okapat.

  • 2

    Cibuli a česnek oloupeme a společně s omytým pórkem pokrájíme na drobné kousky. Olej rozehřejeme a necháme na něm osmahnout cibuli s česnekem a pórkem.

  • 3

    Přidáme pokrájená rajčata, cizrnu, protlak, vývar, koření, bylinky.

  • 4

    Vše osolíme a opepříme. Uvedeme k varu a zakryté vaříme 120 minut.

  • 5

    20 minut před koncem varu vmícháme chorizo pokrájené na kolečka a nasekaný koriandr.

Komentáře k receptu