Gruntovní gurmánská polévka
Suroviny
- 200 g Cibule
- 200 g Mrkev kořen
- 200 g Slanina vepřová
- 500 g Hovězí maso přední
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Tymián čerstvý
- 2 ks Bobkový list
- 1 ks Červená řepa
- 3 ks Paprika zelená
- 1 hrst Petržel - nať
- 3 stroužek Česnek
- 0.5 l Víno červené
- 0.5 l Hovězí vývar základní
- 4 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 737 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 154 g
- Sodík 1185 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 115.1 mg
- Draslík 1520.6 mg
- Vláknina 16850 mg
- Vitamín A 16850 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso a slaninu nakrájíme na kostky, cibuli na plátky. Ve velkém hrnci na oleji osmahneme slaninu, přidáme maso a cibuli a opečeme dozlatova. Přilijeme víno a vývar.
-
2
Česnek nakrájíme na kostičky, řepu a mrkev na plátky a vše přidáme do hrnce (řepu i s nálevem). Osolíme, okořeníme bobkovým listem a tymiánem a povaříme asi 30 minut.
-
3
Z paprik odstraníme semena, nakrájíme je na nudličky, přidáme do polévky a necháme společně vařit ještě asi 10 minut. Přidáme posekanou petrželku a podáváme.