Zeleninový boršč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Brambory
  • 50 g Celer bulvový
  • 150 g Jogurt bílý
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Mrkev kořen
  • 150 g Zelí hlávkové bílé
  • 150 g Červená řepa
  • 50 g Petržel kořen
  • 80 g Protlak rajčatový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 167 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 268 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 5.8 mg
  • Draslík 499.8 mg
  • Vláknina 9137.3 mg
  • Vitamín A 9137.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme zelí, řepu, kořenovou zeleninu a brambory a vše nakrájíme na kostky.

  • 2

    V hrnci na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, zasypeme moukou, přidáme rajský protlak a chvíli podusíme. Poté zalijeme studenou vodou a za stálého míchání přivedeme k varu. Vložíme nakrájenou zeleninu a koření a vše uvaříme doměkka. Těsně před podáváním dochutíme octem a solí.

  • 3

    Jednotlivé porce na talíři doplníme lžičkou jogurtu a špetkou posekané petrželky.

Komentáře k receptu