Špagety s rajčatovým pestem
Suroviny
- 50 g Mandle
- 80 g Sýr Parmezán
- 400 g Špagety, Makarony
- 100 g Rajčata sušená sterilovaná
- 60 g Oříšky piniové
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 ks Petržel - nať
- 1 ks Bazalka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 2 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Balsamico ocet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 680 kcal
- Sacharidy 87 g
- Tuky 27 g
- Sodík 608 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 87 g
- Cholesterol 13.6 mg
- Draslík 821.5 mg
- Vláknina 13590.2 mg
- Vitamín A 13590.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.3 mg
- Vitamín E 4.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špagety uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.
-
2
Mezitím v osolené vodě krátce povaříme sušená rajčata, necháme okapat na sítě a 150ml vývaru z rajčat si odložíme.
-
3
Na suché pánvi dozlatova opražíme mandle a piniové oříšky. Přidáme rozmixovaná rajčata a strouhaný parmazán. Postupně přiléváme vývar z rajčat.
-
4
Bazalku a petrželku omyjeme, necháme okapat, lístky najemno nasekáme a přimícháme do pesta. Ochutíme solí, pepřem, nakonec octem a osladíme.
-
5
Pesto podáváme s připravenými špagetami.