Ricottová omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 250 g Sýr Ricotta
  • 150 g Sýr krémový
  • 8 ks Olivy nakládané
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 polévková lžíce Kerblík
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2695 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 265 g
  • Sodík 18616 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 292.5 mg
  • Draslík 1619.7 mg
  • Vláknina 79843.8 mg
  • Vitamín A 79843.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.8 mg
  • Vitamín E 44.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozpálíme olej a asi 5min podusíme najemno nasekaný česnek. Necháme vychladnout a přimícháme všechny zbývající ingredience. Cibuli, olivy a kerblík předtím nasekáme, muškátový oříšek nastrouháme. Sůl a pepř přidáme dle chuti.

  • 2

    Vše promícháme a ihned podáváme.

  • 3

    Omáčka je vhodná do těstovinových salátů.

Komentáře k receptu