Karbanátky z pohanky
Suroviny
- 300 g Pohanka
- 150 g Sýr Eidam cihla 40%
- 500 ml Voda pitná
- 22.22 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Majoránka
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Bobkový list
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 5 polévková lžíce Strouhanka
- 4 polévková lžíce Mouka pohanková
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 538 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 21 g
- Sodík 224 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 148.9 mg
- Draslík 110.3 mg
- Vláknina 1930 mg
- Vitamín A 1930 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci ve vodě povaříme bobkový list, vyjmeme, vsypeme pohanku a scedíme.
-
2
Do pohanky vmícháme nastrouhaný sýr, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, sůl, majoránku, nasekanou petrželku a 1 vejce. Vše dobře promícháme.
-
3
Ze směsi tvarujeme menší karbanátky, které obalíme v pohankové mouce, zbylém rozšlehaném vejci a ve strouhance. Smažíme je po obou stranách na pánvi na rozpáleném oleji.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami nebo se zeleninovým salátem.