Vepřová po myslivecku

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Česnek
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 kg Vepřová pečeně
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 754 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 331 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 181.8 mg
  • Draslík 752.8 mg
  • Vláknina 1617.8 mg
  • Vitamín A 1617.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso dáme do pekáče. Zprudka je opečeme na oleji a podlijeme vodou.

  • 2

    Paličky česneku neloupeme, rozkrojíme je na půlku, přidáme k masu. Pekáč s masem vložíme do předehřáté trouby. Vepřovou pečínku pečeme zvolna, podléváme.

  • 3

    Po 40 min. přidáme k masu rozmarýn.

  • 4

    Česnek poté rozmačkáme, odstraníme slupky a vymačkaným česnekem zahustíme šťávu z masa.

Komentáře k receptu