Zapékané kuřecí maso s bramborami po francouzsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 500 g Kuřecí prsa
  • 150 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 6 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Bazalka
  • 1 špetka Provensálské koření
  • 1 polévková lžíce Omáčka francouzská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 452 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 222 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 131.3 mg
  • Draslík 1263.4 mg
  • Vláknina 9132 mg
  • Vitamín A 9132 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 67.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme brambory a nakrájíme na plátky, naskládáme je do zapékací mísy. Vrstvy brambor prosolíme a posypeme kořením.

  • 2

    Mezi brambory vložíme nakrájená rajčata.

  • 3

    Naklepeme a osolíme kuřecí řízky a položíme je na vrstvu brambor a rajčat.

  • 4

    V misce promícháme francouzskou omáčku na zapékání se smetanou. Směsí přelijeme brambory.

  • 5

    Vše posypeme strouhaným sýrem. Dáme péct do středně vyhřáté trouby.

Komentáře k receptu