Zapékané kuřecí maso s bramborami po francouzsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 452 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 21 g
- Sodík 222 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 131.3 mg
- Draslík 1263.4 mg
- Vláknina 9132 mg
- Vitamín A 9132 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 67.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme brambory a nakrájíme na plátky, naskládáme je do zapékací mísy. Vrstvy brambor prosolíme a posypeme kořením.
-
2
Mezi brambory vložíme nakrájená rajčata.
-
3
Naklepeme a osolíme kuřecí řízky a položíme je na vrstvu brambor a rajčat.
-
4
V misce promícháme francouzskou omáčku na zapékání se smetanou. Směsí přelijeme brambory.
-
5
Vše posypeme strouhaným sýrem. Dáme péct do středně vyhřáté trouby.