Fettuccine se žampiónovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Žampiony čerstvé
  • 500 g Těstoviny Fettuccine
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 618 kcal
  • Sacharidy 94 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 224 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 91 g
  • Cholesterol 20 mg
  • Draslík 633.7 mg
  • Vláknina 11639.8 mg
  • Vitamín A 11639.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 51.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fettuccine uvaříme v osolené vodě al dente.

  • 2

    Mezitím rozpálíme olej a necháme na něm zesklovatět najemno nasekanou cibuli. Přidáme nahrubo nasekané žampiony a asi 5minut podusíme. Poté přimícháme sójovou omáčku, smetanu a krátce povaříme. Dochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Omáčkou přelijeme těstoviny a podáváme.

Komentáře k receptu