Restované vepřové nudličky s hrachovými lusky
Suroviny
- 400 g Rýže dušená
- 500 g Vepřové maso libové
- 180 g Hrachové lusky
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 2 kávová lžička Mouka kukuřičná
- 1 ks Zázvor celý
- 1 ks Chilli paprička
- 6 ks Cibulka jarní
- 2 stroužek Česnek
- 0.5 hrnek Vývar drůbeží
- 1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
- 3 polévková lžíce Omáčka ústřicová
- 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 531 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 27 g
- Sodík 302 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 88.8 mg
- Draslík 214.7 mg
- Vláknina 6122.3 mg
- Vitamín A 6122.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3164.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve připravíme omáčku. Smícháme ústřicovou omáčku se lžičkou cukru a vývarem. Maso nakrájíme na nudličky, promícháme s kukuřičnou moukou, přidáme rýžové víno, sójovou omáčku a necháme 10 min marinovat.
-
2
Rozpálíme wok pánev, pokapeme olejem a zprudka na ní krátce orestujeme rozetřený česnek, nasekaný zázvor, chilli papričku nakrájenou na kolečka a na kousky nakrájené cibulky. Vše vyjmeme, odložíme stranou a osmahneme vepřové nudličky. Rovněž vyjmeme a uchováme v teple.
-
3
Nakonec v pánvi rozpálíme zbytek oleje, vložíme rozpůlené hrachové lusky a cca 1 min orestujeme. Přidáme uvařenou rýži, připravenou cibuli, česnek, zázvor, chilli papričku a maso. Do středu vlijeme omáčku, celý obsah dobře promícháme, necháme několik minut povařit a ihned podáváme.