Pikantní fritovaná oliheň
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1932 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 202 g
- Sodík 244 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 265 mg
- Draslík 303.3 mg
- Vláknina 748 mg
- Vitamín A 748 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.1 mg
- Vitamín E 20.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme v míse mouku, sůl, papriku a kroužky olihně v ní obalíme.
-
2
Rozpálíme ve velkém hrnci 5 cm vysokou vrstvu oleje. Do opravdu horkého ohně začneme vkládat kroužky a smažíme dozlatova. Poté necháme okapat a podáváme.