Pikantní fritovaná oliheň

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 455 g Olihně
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 hrnek Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 6 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1932 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 202 g
  • Sodík 244 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 265 mg
  • Draslík 303.3 mg
  • Vláknina 748 mg
  • Vitamín A 748 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 20.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme v míse mouku, sůl, papriku a kroužky olihně v ní obalíme.

  • 2

    Rozpálíme ve velkém hrnci 5 cm vysokou vrstvu oleje. Do opravdu horkého ohně začneme vkládat kroužky a smažíme dozlatova. Poté necháme okapat a podáváme.

Komentáře k receptu