Kvíčaly nadivoko
Suroviny
- 600 g Kvíčala
- 60 g Šalotka
- 60 g Slanina vepřová
- 25 g Máslo čerstvé
- 15 g Petržel - nať
- 3 g Tymián čerstvý
- 3 g Nové koření mleté
- 15 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 200 g Chléb toastový
- 3 g Jalovec
- 200 ml Víno červené
- 120 ml Omáčka švestková
- 30 ml Olej olivový
- 250 ml Vývar drůbeží
- 1 ks Bobkový list
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 535 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 23 g
- Sodík 2247 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 17.7 mg
- Draslík 401.1 mg
- Vláknina 6537.3 mg
- Vitamín A 6537.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šalotky nakrájíme nadrobno, slaninu na nudličky, česnek prolisujeme.
-
2
V pekáčku rozpálíme olej, přidáme lžíci másla, přisypeme šalotky, slaninu a orestujeme. Přiložíme kvíčaly, osmahneme ze všech stran, ochutíme posekanou petrželkou, tymiánem, mletým jalovcem, mletým novým kořením, bobkovým listem, česnekem, solí, pepřem, podlijeme sklenkou vína a jakmile se víno částečně odpaří, přilijeme vývar a dopečeme v troubě.
-
3
Podáváme s topinkami a švestkovou omáčkou.