Kvíčaly nadivoko

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kvíčala
  • 60 g Šalotka
  • 60 g Slanina vepřová
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 15 g Petržel - nať
  • 3 g Tymián čerstvý
  • 3 g Nové koření mleté
  • 15 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 200 g Chléb toastový
  • 3 g Jalovec
  • 200 ml Víno červené
  • 120 ml Omáčka švestková
  • 30 ml Olej olivový
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 535 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 2247 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 17.7 mg
  • Draslík 401.1 mg
  • Vláknina 6537.3 mg
  • Vitamín A 6537.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalotky nakrájíme nadrobno, slaninu na nudličky, česnek prolisujeme.

  • 2

    V pekáčku rozpálíme olej, přidáme lžíci másla, přisypeme šalotky, slaninu a orestujeme. Přiložíme kvíčaly, osmahneme ze všech stran, ochutíme posekanou petrželkou, tymiánem, mletým jalovcem, mletým novým kořením, bobkovým listem, česnekem, solí, pepřem, podlijeme sklenkou vína a jakmile se víno částečně odpaří, přilijeme vývar a dopečeme v troubě.

  • 3

    Podáváme s topinkami a švestkovou omáčkou.

Komentáře k receptu