Guláš z králičí plece
Suroviny
- 180 g Králičí maso
- 30 g Olej rostlinný
- 30 g Cibule
- 20 g Mouka pšeničná hladká
- 20 g Protlak rajčatový
- 200 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Majoránka
- 1 špetka Kmín mletý
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 318 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 20 g
- Sodík 238 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 51.3 mg
- Draslík 365.4 mg
- Vláknina 1236.8 mg
- Vitamín A 1236.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso z králičí plece nasekáme na kousky, cibuli pokrájíme na kostičky, česnek utřeme se špetkou soli.
-
2
V rendlíku na oleji 5 minut restujeme králičí maso, přidáme cibuli, rajčatový protlak a papriku. Promícháme a ihned zalijeme 200 ml vody. Přidáme sůl, pepř, majoránku, drcený kmín a utřený česnek. Pod poklicí dusíme, dokud není maso měkké.
-
3
Guláš zahustíme moukou rozmíchanou s 80 ml vody a dobře provaříme.
-
4
Jako přílohu volíme knedlíky nebo dušenou rýži.