Mátová omáčka

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Citrony
  • 10 ks Máta
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 2 polévková lžíce Sýr Ricotta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 270 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 287 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 52.2 mg
  • Draslík 739.5 mg
  • Vláknina 9625.6 mg
  • Vitamín A 9625.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 108.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 105.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve ušleháme smetanu s citronovu šťávou. Poté do ní dohladka rozmícháme ricottu.

  • 2

    Mátové lístky omyjeme, necháme okapat, nasekáme najemno a vmícháme do omáčky. Dochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Omáčka je vhodná na těstovinové i ledové saláty.

Komentáře k receptu