Ryba se zeleninou a výhonky na víně
Suroviny
- 60 g Bambusové výhonky
- 120 ml Olej rostlinný
- 20 ml Omáčka sójová
- 2 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibulka jarní
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika červená
- 2 ks Rajčata
- 1 ks Mrkev kořen
- 2 stroužek Česnek
- 2 plátek Zázvor celý
- 1 kg Okoun říční
- 1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
- 2 polévková lžíce Ocet rýžový
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 442 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 26 g
- Sodík 344 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 223.8 mg
- Vláknina 4640.4 mg
- Vitamín A 4640.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.7 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Okouna vykucháme, očistíme a osušíme. Česnek nakrájíme na plátky, cibulky na hrubo, papriky a mrkve na nudličky, výhonky a rajčata na plátky. Do ryby na bocích uděláme několik zářezů, vetřeme do nich sůl.
-
2
Na wok pánvi na 80 ml oleje opékáme rybu asi čtyři minuty z každé strany doměkka. Poté je přendáme a pánev vytřeme. Nalijeme do ní zbytek oleje, přidáme zázvor, česnek, cibulky a až se rozvoní, vložíme zbytek zeleniny, trochu soli a mícháme směs tři minuty. Nakonec přidáme i zbytek přísad a po třech minutách podáváme.