Kuřecí na kari, kokosu a citronu
Suroviny
- 600 g Kuřecí prsa
- 20 ml Olej rostlinný
- 50 ml Kari pasta
- 400 ml Mléko kokosové
- 20 ml Omáčka rybí
- 40 ml Omáčka sójová
- 150 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Cukr třtinový
- 0.5 kávová lžička Citronová kůra
- 1 ks Cibule
- 1 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Koriandr mletý
- 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 514 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 33 g
- Sodík 703 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 96 mg
- Draslík 1060.4 mg
- Vláknina 2028.5 mg
- Vitamín A 2028.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na wok pánvi na oleji smažíme dvě minuty plátky cibule a pokrájený stroužek česneku. Pak přidáme na dvě minuty kari pastu. Nakonec vložíme i mléko a vývar. Poté, co směs přivedeme k varu, vložíme i kostky kuřecího a vaříme ho dvacet minut.
-
2
Pokrm ochutíme omáčkami, cukrem a kůrou a šťávou z poloviny citronu. Po třech minutách přisypeme koriandr a podáváme.