Kuře na houbách a zázvoru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 295 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 12 g
- Sodík 210 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 57.6 mg
- Draslík 1293.1 mg
- Vláknina 15766.8 mg
- Vitamín A 15766.8 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.5 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme 40 ml omáčky, víno, cukr, sůl, kousky kuřecího masa, vše promícháme a necháme směs marinovat minimálně dvacet minut. Houby na dvacet minut namočíme do vody, slijeme je a necháme odkapat. Tekutinu odložíme a houby nakrájíme na plátky.
-
2
Na pánvi wok na 20 ml oleje smažíme chvíli čtyři plátky zázvoru, přidáme marinované maso a smažíme ho dvě minuty. Po zhnědnutí ho odložíme. Pánev umyjeme a nalijeme do ní zbytek oleje, vložíme nadrobno nakrájenou lžičku česneku, po chvíli i houby, kostičky papriky a vše smažíme jednu minutu. Přilijeme 40 ml houbové tekutiny a mícháme, až se odpaří.
-
3
Nakonec přidáme maso, zbytek omáčky a vše smažíme asi dvě minuty.