Kuře na houbách a zázvoru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 450 g Kuřecí prsa
  • 10 ml Víno rýžové čínské
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 60 ml Omáčka sójová
  • 1 kávová lžička Česnek
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Shiitake houby
  • 1 ks Zázvor celý
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 295 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 210 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 57.6 mg
  • Draslík 1293.1 mg
  • Vláknina 15766.8 mg
  • Vitamín A 15766.8 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.5 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme 40 ml omáčky, víno, cukr, sůl, kousky kuřecího masa, vše promícháme a necháme směs marinovat minimálně dvacet minut. Houby na dvacet minut namočíme do vody, slijeme je a necháme odkapat. Tekutinu odložíme a houby nakrájíme na plátky.

  • 2

    Na pánvi wok na 20 ml oleje smažíme chvíli čtyři plátky zázvoru, přidáme marinované maso a smažíme ho dvě minuty. Po zhnědnutí ho odložíme. Pánev umyjeme a nalijeme do ní zbytek oleje, vložíme nadrobno nakrájenou lžičku česneku, po chvíli i houby, kostičky papriky a vše smažíme jednu minutu. Přilijeme 40 ml houbové tekutiny a mícháme, až se odpaří.

  • 3

    Nakonec přidáme maso, zbytek omáčky a vše smažíme asi dvě minuty.

Komentáře k receptu