Žebírka se zeleninou a ananasem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Vepřová žebra
  • 100 g Ananas
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 30 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 60 ml Ocet rýžový
  • 20 ml Kečup
  • 60 ml Omáčka sójová
  • 12 kávová lžička Koriandr mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Česnek
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 595 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 131 g
  • Sodík 371 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 91.1 mg
  • Draslík 632.2 mg
  • Vláknina 5040.2 mg
  • Vitamín A 5040.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.7 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme 40 ml sójové omáčky, sůl a bílý pepř. Žebírka nasekáme na kousky a vložíme je do marinády. Necháme je minimálně dvacet minut marinovat.

  • 2

    Na dvaceti ml rostlinného oleje na vysokém plameni smažíme žebírka na wok pánvi osm minut. Poté na té samé pánvi na dvaceti ml arašídového oleje smažíme dvě minuty kousky papriky, cibule a mrkve. Směs pak odložíme. Vedle si smícháme ocet, cukr, dvacet ml sójové omáčky a kečup.

  • 3

    Pánev umyjeme a na zbytku arašídového oleje smažíme půl lžičky nadrobno nakrájeného česneku a koriandr až se rozvoní. Přidáme octovou omáčku a kousky ananasu. Po chvíli vložíme i žebírka a zeleninu.

  • 4

    Okamžitě podáváme.

Komentáře k receptu