Žebírka se zeleninou a ananasem
Suroviny
- 450 g Vepřová žebra
- 100 g Ananas
- 40 ml Olej rostlinný
- 30 ml Olej arašídový (podzemnicový)
- 60 ml Ocet rýžový
- 20 ml Kečup
- 60 ml Omáčka sójová
- 12 kávová lžička Koriandr mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Česnek
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Pepř bílý
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 595 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 131 g
- Sodík 371 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 91.1 mg
- Draslík 632.2 mg
- Vláknina 5040.2 mg
- Vitamín A 5040.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.7 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme 40 ml sójové omáčky, sůl a bílý pepř. Žebírka nasekáme na kousky a vložíme je do marinády. Necháme je minimálně dvacet minut marinovat.
-
2
Na dvaceti ml rostlinného oleje na vysokém plameni smažíme žebírka na wok pánvi osm minut. Poté na té samé pánvi na dvaceti ml arašídového oleje smažíme dvě minuty kousky papriky, cibule a mrkve. Směs pak odložíme. Vedle si smícháme ocet, cukr, dvacet ml sójové omáčky a kečup.
-
3
Pánev umyjeme a na zbytku arašídového oleje smažíme půl lžičky nadrobno nakrájeného česneku a koriandr až se rozvoní. Přidáme octovou omáčku a kousky ananasu. Po chvíli vložíme i žebírka a zeleninu.
-
4
Okamžitě podáváme.