Jehněčí plátky na cibulce
Suroviny
- 450 g Jehněčí krkovice
- 2 kávová lžička Omáčka sojová světlá
- 4 kávová lžička Omáčka sójová
- 0.5 kávová lžička Cukr třtinový
- 2 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Pepř sečuánský
- 1 špetka Sůl
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej sezamový
- 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 2 polévková lžíce Sherry brandy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 325 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 25 g
- Sodík 245 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 88.9 mg
- Draslík 395.2 mg
- Vláknina 685 mg
- Vitamín A 685 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso předem zabalíme a necháme cca 1 h vychladit v mrazáku, aby ztuhlo. Poté je nakrájíme na tenké plátky, vložíme do mísy, přidáme 2 lžičky sherry, světlou sójovou omáčku a pepř. Důkladně promícháme a necháme 15 - 30 min. marinovat.
-
2
Mezitím si připravíme omáčku. Smícháme zbytek sherry se solí, cukrem, sójovou omáčkou a dvěma lžičkami sezamového oleje a odložíme.
-
3
V pánvi rozpálíme olej, nadrobno nakrájený česnek zlehka osmahneme a přidáme maso. Restujeme cca 1 min, poté přelijeme omáčkou a krátce zamícháme. Přidáme na proužky nakrájenou cibulku a krájený koriandr a za stálého míchání povaříme, dokud cibulka nezměkne.
-
4
Hotové jídlo rozdělíme na jednotlivé porce a pokapeme zbytkem sezamového oleje.