Uherská roštěná

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1000 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 30 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 100 g Tuk
  • 500 g Paprikové lusky čerstvé
  • 800 g Rajčata
  • 10 g Feferony sterilované
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 150 g Cibule
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 600 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 434 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 1249 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 78.5 mg
  • Draslík 630.1 mg
  • Vláknina 2688 mg
  • Vitamín A 2688 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Upravený hovězí roštěnec nakrájíme na plátky, mírně naklepeme a okraje nařízneme. Maso osolíme, opepříme a poprášíme prosátou moukou.

  • 2

    Roštěnky v horkém tuku po obou stranách zprudka opečeme.

  • 3

    Do výpeku přidáme oloupanou cibuli nakrájenou na kolečka, očištěné, opláchnuté a na nudle nakrájené papriky, rozsekané feferonky a omytá, na kousky nakrájená rajčata.

  • 4

    Směs krátce podusíme, přilijeme horkou vodu, ještě podusíme a zjemníme máslem.

  • 5

    Roštěnky při podávání přeléváme upravenou zeleninou se šťávou.

Komentáře k receptu