Hovězí saté s pálivou mangovou omáčkou
Suroviny
- 450 g Hovězí svíčková
- 2 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Ocet rýžový
- 1 kávová lžička Kmín římský
- 2 ks Šalotka
- 1 ks Zázvor celý
- 1 stroužek Česnek
- 0.5 hrnek Ořechy Kešu
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Omáčka datlová
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 537 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 24 g
- Sodík 90 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 47.3 mg
- Draslík 1056 mg
- Vláknina 4888.5 mg
- Vitamín A 4888.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.3 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na dlouhé úzké plátky a ty pak navlékneme na bambusové grilovací jehly a odložíme na prkénko.
-
2
V pánvi nasucho dohněda osmahneme koriandrová semínka, kmín a kešu oříšky. Směs rozdrtíme v mixéru nebo hmoždíři na jemný prášek. Ten smícháme s rostlinným olejem, nadrobno nakrájenou cibulí, na jemno nakrájeným zázvorem, rozmačkaným česnekem, datlovou šťávou, sójovou omáčkou, cukrem a octem. Vzniklou marinádou přelijeme maso a necháme 8 hodin marinovat.
-
3
Špízy grilujeme za průběžného otáčení cca 6-8 minut. Podáváme na lůžku ze zeleninového salátu s mangovou omáčkou.