Kohoutí hřebínky a varlata se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kohoutí hřebínky
  • 200 g Kohoutí varlata
  • 15 g Sůl
  • 100 g Karotka
  • 100 g Cibule
  • 15 g Petržel - nať
  • 400 g Rýže dušená
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 15 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 ml Vývar drůbeží
  • 200 ml Víno madeira
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 395 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 1839 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 20.5 mg
  • Draslík 220.3 mg
  • Vláknina 4919.8 mg
  • Vitamín A 4919.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hřebínky zbavíme kůže, omyjeme, vložíme do osolené vroucí vody a 15 minut povaříme. Scedíme a necháme okapat. Varlata odblaníme a omyjeme pod tekoucí vodou. Karotku nakrájíme na kolečka, cibuli nadrobno, petrželku posekáme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mrkev, cibuli, posekanou petrželku, přidáme hřebínky a pozvolna smažíme. Varlata osolíme, opepříme, lehce zasypeme moukou a přidáme do pánve. Krátce orestujeme, podlijeme madeirským vínem, přilijeme trochu vývaru, okořeníme tymiánem a špetkou bazalky. Dusíme doměkka. Jakmile se šťáva z poloviny odpaří a zhoustne, pánev odstavíme.

  • 3

    Pokrm rozdělíme na talíře a doplníme dušenou rýží promíchanou se strouhaným sýrem.

Komentáře k receptu