Avokádový salát v okurce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 291 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 23 g
- Sodík 73 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 954.1 mg
- Vláknina 16415 mg
- Vitamín A 16415 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Avokádovou dužinu nakrájíme na kostky a zalijeme lžící citronové šťávy.
-
2
Cibuli nakrájíme nahrubo, rajče oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kostičky.
-
3
Vše smícháme, přidáme feferonku, olej, zbylou šťávu a kůru z půlky citronu.
-
4
Z okurek odkrojíme konce, rozkrojíme podélně a pak ještě na poloviny, abychom dostali 12 špalíčků. Vydlabeme semínka, osolíme a naplníme připraveným salátem. Ihned podáváme.