Avokádový salát v okurce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Avokádo
  • 80 g Cibule
  • 60 ml Olej olivový
  • 2 ks Citrony
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Feferony
  • 3 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 291 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 73 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 954.1 mg
  • Vláknina 16415 mg
  • Vitamín A 16415 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Avokádovou dužinu nakrájíme na kostky a zalijeme lžící citronové šťávy.

  • 2

    Cibuli nakrájíme nahrubo, rajče oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kostičky.

  • 3

    Vše smícháme, přidáme feferonku, olej, zbylou šťávu a kůru z půlky citronu.

  • 4

    Z okurek odkrojíme konce, rozkrojíme podélně a pak ještě na poloviny, abychom dostali 12 špalíčků. Vydlabeme semínka, osolíme a naplníme připraveným salátem. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu