Thajská chilli polévka
Suroviny
- 130 g Mrkev kořen
- 230 g Krevety tygří - loupané
- 100 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 180 g Brambory sladké (Batáty)
- 100 g Rajčata Cherry
- 4 ks Chilli paprička
- 1 ks Galgan
- 8 ks Kafirové listy
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Vývar rybí
- 2 polévková lžíce Cukr palmový
- 4 polévková lžíce Omáčka rybí
- 3 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 2 polévková lžíce Tamarindová pasta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 178 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 78 g
- Sodík 1392 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 60.9 mg
- Draslík 523.4 mg
- Vláknina 6005 mg
- Vitamín A 6005 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve woku přivedeme k varu vývar, pastu, nasekané papričky, prolisovaný česnek, nastrouhaný galgán, papedu, cukr a rybí omáčku. Přidáme mrkev nakrájenou na plátky, brambory na kostky a kukuřičky na půlky. Vaříme 10 minut, aby zelenina změkla. Vmícháme koriandr, rajčata a krevety a chvilku prohříváme.