Tygří krevety na pánvi v paprice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 24 ks Krevety tygří - loupané
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 1 špetka Majoránka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 4358 kcal
  • Sacharidy 186 g
  • Tuky 135 g
  • Sodík 4697 mg
  • Bílkoviny 1381 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 6300 mg
  • Draslík 181.2 mg
  • Vláknina 5165.2 mg
  • Vitamín A 5165.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 88.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu rozehřejeme na 200C.

  • 2

    Papriky omyjeme, podélně rozřízneme na čtvrtiny a odstraníme semínka. Rozložíme na plech, potřeme olivovým olejem, osolíme a pečeme asi 15minut.

  • 3

    Krevety osmahneme na pánvičče s rozpáleným olejem spolu s větvičkou tymiánu a špetkou majoránky. Ke konci osolíme.

  • 4

    Upečené papriky rozdělíme na talíře a na každý z nich položíme dvě krevety. Pokapeme olivovým olejem, posypeme špetkou směsi bylinek a ihned podáváme.

Komentáře k receptu