Jehněčí ragú na víně
Suroviny
- 100 g Cibule
- 600 g Jehněčí maso
- 50 g Máslo čerstvé
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 400 g Rýže dušená
- 10 g Sůl
- 5 g Petržel - nať
- 5 g Saturejka
- 200 ml Víno bílé
- 200 ml Hovězí vývar základní
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Tymián sušený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 639 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 35 g
- Sodík 1121 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 412.7 mg
- Draslík 164.3 mg
- Vláknina 4529 mg
- Vitamín A 4529 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1440.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno, maso bez kosti na menší kousky, žloutky rozšleháme v trošce vody.
-
2
V hrnci rozpustíme dvě lžíce másla, přisypeme kousky masa, osolíme, opepříme a chvíli orestujeme. Vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, promícháme, podlijeme vínem, vývarem, přidáme cibuli, okořeníme tymiánem, petrželkou a saturejkou. Vaříme asi hodinu. Za stálého míchání přilijeme žloutky s vodou, chvíli povaříme a odstavíme.
-
3
Jako příloha je vhodná dušená rýže.