Zeleninový vývar s morkovými knedlíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Celer bulvový
  • 600 g Kosti hovězí morkové
  • 100 g Morek
  • 4 krajíc Chléb toastový
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Petržel kořen
  • 1 ks Rajčata
  • 3 ks Nové koření celé
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř citronový
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 dl Mléko plnotučné
  • 2 polévková lžíce Kerblík
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1657 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 168 g
  • Sodík 602 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 63.8 mg
  • Draslík 804.5 mg
  • Vláknina 13318.3 mg
  • Vitamín A 13318.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 108 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 163.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev, celer, petržel, cibuli, rajče a česnek očistíme a omyjeme.

  • 2

    Morkové kosti omyjeme, zalijeme studenou vodou a přidáme zeleninu, celý pepř a nové koření. Když vývar začne vřít, zmírníme teplotu a necháme ho mírně probublávat 1,5 hodiny. Pak vývar scedíme do druhého hrnce.

  • 3

    Do mísy dáme morek z kostí, 1 vajíčko, 2 špetky soli, 2 špetky citronového pepře, 4 krajíce toustového chleba, který jsme předtím namočili v mléce, a směs na knedlíčky dobře vymícháme, vytvarujeme malé knedlíčky a povaříme je necelých 5 minut v polévce. Polévku dochutíme solí a pepřem.

  • 4

    Omytý kerblík drobně pokrájíme a před dovařením jej vložíme do polévky.

  • 5

Komentáře k receptu