Hovězí kari se sladkou arašídovou omáčkou
Suroviny
- 450 g Hovězí svíčková
- 25 g Bazalka
- 125 g Ořechy burské pražené
- 20 g Citronová tráva
- 2 ks Chilli paprička
- 2 ks Vejce slepičí
- 5 ks Kafirové listy
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 hrnek Mléko kokosové
- 3 polévková lžíce Omáčka rybí
- 2 polévková lžíce Cukr palmový
- 3 polévková lžíce Kari koření
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 658 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 55 g
- Sodík 486 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 113.5 mg
- Draslík 961.9 mg
- Vláknina 4632.2 mg
- Vitamín A 4632.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Polovinu kokosového mléka vlijeme do hrnce a zahříváme, dokud se nezačne srážet. Přidáme směs na kari a povaříme. Vmícháme rybí omáčku, palmový cukr i citronovou trávu a vaříme, dokud směs neztmavne.
-
2
Vlijeme zbytek mléka, opět přivedeme k varu. Přidáme na nudličky rozkrájené maso a mleté burské oříšky, za stálého míchání vaříme 8 - 10 minut, než se většina tekutiny odpaří.
-
3
Na závěr přidáme pokrájené chilli papričky, nakrájené limetkové listy a koření dle chuti. Podáváme s osolenými vařenými vejci, dozdobené bazalkovými lístky.