Vepřová panenka v ostré marinádě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřová panenka
  • 150 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 557 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 581 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 306.6 mg
  • Draslík 741.3 mg
  • Vláknina 187 mg
  • Vitamín A 187 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 4.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a omytou vepřovou panenku nakrájíme na kostky.

  • 2

    Vejce rozšleháme se solí, kečupem, worcesterem, sladkou i pálivou paprikou a pepřem.

  • 3

    Maso vložíme do připravené marinády a necháme do druhého dne v chladničce.

  • 4

    Potom panenku opékáme na oleji na pánvi nebo můžeme grilovat.

  • 5

    Vhodnou přílohou jsou smažené hranolky nebo čerstvý chléb.

Komentáře k receptu