Vepřová panenka v ostré marinádě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 557 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 47 g
- Sodík 581 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 306.6 mg
- Draslík 741.3 mg
- Vláknina 187 mg
- Vitamín A 187 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 4.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou a omytou vepřovou panenku nakrájíme na kostky.
-
2
Vejce rozšleháme se solí, kečupem, worcesterem, sladkou i pálivou paprikou a pepřem.
-
3
Maso vložíme do připravené marinády a necháme do druhého dne v chladničce.
-
4
Potom panenku opékáme na oleji na pánvi nebo můžeme grilovat.
-
5
Vhodnou přílohou jsou smažené hranolky nebo čerstvý chléb.