Mangový salát s rýží
Suroviny
- 200 g Rýže Basmati
- 150 g Hrachové lusky
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 ks Mango
- 6 ks Cibulka jarní
- 1 ks Limetka
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Chilli omáčka
- 2 polévková lžíce Olej sezamový
- 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 162 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 4 g
- Sodík 203 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 300.7 mg
- Vláknina 7795.5 mg
- Vitamín A 7795.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 50.1 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži uvaříme podle návodu a necháme vychladnout.
-
2
Cukrové lusky umyjeme, rozpůlíme a blanšírujeme v osolené vroucí vodě asi 4 minuty. Poté je vyjmeme a zchladíme.
-
3
Jarní cibulky nakrájíme na tenké kroužky.
-
4
Oloupeme mango, oddělíme dužninu od pecky a nakrájíme na kostky. Limetku důkladně omyjeme, nastrouháme z ní kůru a vymačkáme šťávu. Šťávu smícháme se sezamovým olejem, sójovou omáčkou, chilli omáčkou, česnekem a zázvorem. Vznikne nám dresink na salát.
-
5
Promícháme rýži, mango, lusky a připravený dresink. Necháme chvilku odležet. Před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.