Mangový salát s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rýže Basmati
  • 150 g Hrachové lusky
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 ks Mango
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Limetka
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Chilli omáčka
  • 2 polévková lžíce Olej sezamový
  • 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 162 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 203 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 300.7 mg
  • Vláknina 7795.5 mg
  • Vitamín A 7795.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži uvaříme podle návodu a necháme vychladnout.

  • 2

    Cukrové lusky umyjeme, rozpůlíme a blanšírujeme v osolené vroucí vodě asi 4 minuty. Poté je vyjmeme a zchladíme.

  • 3

    Jarní cibulky nakrájíme na tenké kroužky.

  • 4

    Oloupeme mango, oddělíme dužninu od pecky a nakrájíme na kostky. Limetku důkladně omyjeme, nastrouháme z ní kůru a vymačkáme šťávu. Šťávu smícháme se sezamovým olejem, sójovou omáčkou, chilli omáčkou, česnekem a zázvorem. Vznikne nám dresink na salát.

  • 5

    Promícháme rýži, mango, lusky a připravený dresink. Necháme chvilku odležet. Před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu