Roštěná na tymiánu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 437 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 31 g
- Sodík 278 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 100.5 mg
- Draslík 509 mg
- Vláknina 1137.8 mg
- Vitamín A 1137.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 40.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Maso poprášíme hladkou moukou a orestujeme na oleji na zpěněné, nadrobno nakrájené cibulce.
-
2
Plátky posypeme tymiánem, podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme doměkka.
-
3
Hotové maso vyjmeme a omáčku zahustíme hladkou moukou rozkvedlanou se smetanou. Chvíli povaříme a přes síto přecedíme na maso.
-
4
Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.