Roštěná na tymiánu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 500 ml Voda pitná
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 437 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 278 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 100.5 mg
  • Draslík 509 mg
  • Vláknina 1137.8 mg
  • Vitamín A 1137.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 40.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Maso poprášíme hladkou moukou a orestujeme na oleji na zpěněné, nadrobno nakrájené cibulce.

  • 2

    Plátky posypeme tymiánem, podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme doměkka.

  • 3

    Hotové maso vyjmeme a omáčku zahustíme hladkou moukou rozkvedlanou se smetanou. Chvíli povaříme a přes síto přecedíme na maso.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.

Komentáře k receptu